Ik voel me vandaag

# Ben je vrolijk vandaag? Maak er een mooie dag van en steek andere mensen vooral aan met je vrolijkheid! Misschien ken je iemand in de buurt die iets minder goed in zÂ’n vel zit. Maak eens een praatje en kijk wat je voor hem of haar kunt betekenen.
# Een dip of een slechte dag? Kop op, morgen komt er weer een dag. Zoek vandaag iemand op die bij je in de buurt woont of bel iemand die je graag mag. Als die vraagt hoe het gaat, zeg dan “Vandaag niet zo goed”. Dan kun je je verhaal kwijt. Je zult zien dat dat helpt.
# Je zit niet lekker in je vel en dat is wel vaker zo? Misschien is het goed om het daar eens met iemand over te hebben. Een familielid, een vriend of iemand anders waar je goed mee kunt praten. Samen kunnen jullie kijken wat je nodig hebt om je weer fijner te voelen.
# Je voelt je niet ok en dat is al een tijdje zo? Dan is het goed om het daar met iemand over te hebben. Een familielid, een vriend of iemand anders waar je goed mee kunt praten. Of je huisarts. Je hoeft heus niet alles zelf te kunnen oplossen, hulp vragen is heel gewoon. Samen met je netwerk kun je kijken wat je nodig hebt om je weer fijner te voelen. Lukt dat niet of is er meer nodig, dan kun je, als je een psychische of psychiatrische beperking hebt, bij RIBW GO terecht. Neem gerust contact op om je verhaal aan ons te vertellen.
# Je voelt je niet ok en dat is al een hele tijd zo? Je komt er zelf echt niet meer uit? Dan wordt het tijd om hulp in te roepen. Heb je al een behandelaar of specialist, maak dan een afspraak. Heb je die nog niet, ga dan naar je huisarts. Als je een psychische of psychiatrische beperking hebt, kan RIBW GO je op weg helpen naar meedoen in de maatschappij, zelfstandigheid, werken aan je herstel of het evenwicht bewaren. Met ondersteuning lukt het om daarin je weg te vinden. RIBW GO biedt die ondersteuning in Overijssel, eventueel met een plek om te wonen, voor korte of langere tijd.

Leven met een psychische/psychiatrische beperking

"Ik heb een psychische/psychiatrische beperking. RIBW Groep Overijssel doet wat nodig is voor mij en mijn netwerk; bij wonen, werken en leren. Ze zijn deskundig, positief en praktisch. RIBW GO."
RIBW Groep Overijssel begeleidt mensen met een (ernstige) psychische/psychiatrische beperking en hun netwerk om hun leven zelfstandig vorm te geven. We begeleiden thuis (ambulant) of bieden een thuis op een beschermd wonen-locatie. Kort (bij een crisis) tot intensief (na behandeling in een kliniek).